Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi
Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi

گلدهی و گرده افشانی درختان انار


گل های انار  درشت و به رنگ قرمز مایل به نارنجی می باشند. این گل ها شهد تولید کرده و حشرات را به سمت خود جذب می کنند. گل در کامل (دوجنسه) بوده و به سه گروه تقسیم می شوند:

گروه اول گل های بارور (Fruitful) می باشند که بزرگتر بوده، خامه و پرچم بلند دارند. بساک و کلاله در این گروه هم اندازه هستند. حدود 5 درصد از این گل ها تبدیل به میوه شده و بقیه آن ها ریزش می کنند.

گروه دوم گل های نازا یا علفی (Barren) هستند که نسبت به گروه اول اندازه کوچکتر و خامه و پرچه کوتاهتری دارند، ضمن اینکه در این گروه کلاله گل در زیر بساک قرار می گیرد. این گل ها معمولا ریزش می کنند.

گروه سوم گل های حد واسط (Intermediate) نامیده می شوند. این گروه خصوصیاتی بین دو گروه قبل را دارند در برخی مواقع به میوه تبدیل می شوند ولی این میوه ها معمولا بد شکل بوده و به ندرت می رسند.

درختان انار در طول فصل 3 تا 4 بار گل می دهند. گل های سری اول و دوم انار تا آخر خرداد ظاهر می شوند. کیفیت میوه های این گل ها مطلوب می باشند. اما گل هایی که در تیرماه بوجود می آیند میوه نامطلوب تولید کرده و بهتر است که تنک شوند. در حقیقت زودگلدهی در انار یک مزیت محسوب می شود.

تولید همزمان میوه و گل در انار

گل های انار از سن 3 تا 4 سالگی درخت به بعد به صورت انتهایی بر روی شاخه ها و یا اسپور هایی به طول 1 تا 20 سانتیمتر ظاهر می شوند. روی هر شاخه بارده انار ممکن است از یک تا چند گل تشکیل شود که یکی از آنها انتهایی و بقیه جانبی هستند.

کاسبرگ انار قرمز و ضخیم است که بعد از تشکیل میوه ریزش نکرده و تاج میوه را تشکیل می دهد. تعداد کاسبرگ و گلبرگ های قرمز در انار 4 تا 8 عدد بوده و خامه (مادگی) گل قرمز مایل به زرد است.

برخی گیاه شناسان گل های انار را خودگشن و برخی دیگر آن ها را دگرگشن می دانند. در هر صورت این گل ها به خاطر ظاهر جذاب و نیز تولید شهد، حشرات زیادی از جمله زنبور عسل را به خود جذب می کنند. انجام گرده افشانی برای تولید میوه در انار ضروری است و این کار هم توسط حشرات و باد صورت می گیرد.

نظرات 4 + ارسال نظر
پیمان سه‌شنبه 26 اردیبهشت 1396 ساعت 22:20

باغ اناری دارم که امسال وارد ششمین سال خود می شود متاسفانه کرم گلوکاه حدود 80الی90درصد محصولات را خراب کرده راههای مبارزه با آن چگونه است و چه زمانی باید برای مقابله با آن اقدام نمود .نوع محصول انارنیز رباب می باشد.

سلام ووقت بخیر خسته نباشید درباره سوالی کردی ارقام نسبتا مقاوم به این آفت وجود دارند، لیکن برای باغ های احداث شده بهترین راه مبارزه با این آفت، 1- حذف علف های هرز و یخ آب زمستانه 2- خارج کردن پرچم ها بعد از به میوه نشستن درخت 3- پوشاندن گل گاه با گل در روش سنتی می باشد.

علی سه‌شنبه 26 اردیبهشت 1396 ساعت 22:18

اعرض سلام باغی در قم دارم به روش ابیاری قطره ایی و ابیاری منظم وخاک رسی درختان بار میدهند ولی انارهای ان خیلی کوچک وخشک هستند لطفا راهنمایی کنید با تشکر

اندازه میوه به عوامل مختلفی از جمله مدیریت باغ عوامل محیطی و نوع رقم (ژنتیک گیاه)بستگی دارد. در این مورد به نظر می رسد که ژنتیک گیاه نقش اصلی در نامطلوب بودن میوه را داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر به جهاد کشاورزی منطقه مراجعه نمایید.

سعید ابراهیمی سه‌شنبه 26 اردیبهشت 1396 ساعت 22:15

با سلام آیا جهت احداث باغ قطره ای باید در ابتدا داخل گودال کاه یا چیز دیگری ریخت و بعد نهال را کاشت لطفاً منو راهنمایی کنید ممنون از لطف شما

ریختن کاه از نظر فنی اشکال دارد، بهتر است مقداری کود دامی پوسیده با خاک مخلوط شده و ته گودال ریخته شود

حسین نوری سه‌شنبه 26 اردیبهشت 1396 ساعت 22:12

چ موقع درخت انار را سم بزنیم ایا در زمان گل داشتن هم میشه سم زد

از آنجایی که گلدهی در انار به تدریج و در یک دوره طولانی اتفاق می افتد، سم پاشی این درختان مخصوصا برای مبارزه با آفت شته بلامانع است.

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.