خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
میوه و برگ های این گیاه خوراکی بوده و می توان به صورت پخته شده در مخلوط با غذاهای دیگر و یا به تنهایی مورد استفاده قرار داد.
پاتولا را می توان در سوپ ها، تاس کباب و یا غذاهای دیگر استفاده نمود و یا آن را سرخ کرده و به همراه ماهی یا گوشت استفاده نمود.
عصاره برگ های آن به عنوان مقوی، تب بر و بزرگی های خفیف کبد و طحال مورد استفاده قرار می گیرد.
در برخی نواحی از برگ ها و میوه های این گیاه برای درمان یرقان و نیز درمان اعتیاد به الکل مفید واقع می گردد.
برگ ها همچنین برای درمان تورم و آماس و ریزش مو نیز کاربرد دارند.
ادرار آور، تب بر، مقوی قلب و ملین (ضد یبوست) نیز می باشد.
این گیاه سرشاز از کربوهیدرات ها، ویتامین A و ویتامین C است.
همچنین هر صد گرم از بخش خوراکی میوه های این گیاه حاوی عناصری نظیر منیزیم
(0.9 میلیگرم)، پتاسیم (83 میلیگرم)، مس (1.1 میلیگرم)، گوگرد (17
میلیگرم)، سدیم (2.6 میلیگرم) و کلر نیز می باشد. که این عناصر نقش مهمی را
در فیزیولوژی بدن انسان ایفا می کنند.
|