Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi
Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi

چگونه با آفات قارچ دکمه ای مبارزه کنیم

1: علائم بیماری قارچ:

رشد میسیلیوم های آلوده در محیط کشت آگار، با پیشرفت بیماری در تمام شبکه میسیلیومی، کند یا تقریبا متوقف می شود. با انتشار سریع بیماری در خاک پوششی، مناطق بزرگی به قطر ۳۰-۹۰ سانتیمتر، کچل شده و فاقد کلونی بندی میسیلیومی خواهند شد. ممکن است اندام های باردهی، ابدا ایجاد نشده و یا در صورت ایجاد، بر حسب نوع، قارچ هایی بد شکل ( رشد نیافته یا سقط شده ) و غالبا با ساقه هایی آبکی یا شکافته و پوسیده و یا خشک ایجاد می شوند. کلاهک ها قبل از موعد باز می شوند. محیط های کشت آلوده به ویروس، می توانند هر نوع از علائم فوق را همراه با کاهش محصول در واحد سطح و ضعف میسیلیومی از خود بروز دهند.

۲: علل بیماریهای فیزیولوژیک

علل به وجود آمدن بیماریهای فیزیولوژیک کمبود مواد غذایی، بالا بودن دی اکسید کربن، دمای بالا و تهویه کم است.
فرق بین بیماری های عفونی قارچ (موجودات زنده) و بیماری های غیر عفونی قارچ (موجودات غیر زنده) در این است که در بیماری های موجودات زنده (عفونی) امکان سرایت بیماری وجود دارد ولی در بیماری های غیر زنده (غیر عفونی) امکان سرایت وجود ندارد چون در اثر عوامل محیطی ایجاد می شود.

۳: آفات قارچ شامل:

مگس های قارچ خور
آفات مگس قارچ خور:
سیارید (مرحله لارو بودن)
فورید (انتقال بیماری)
جهت مبارزه از حشره کش های دیازینون و مالاتیون(به میزان ۵ در ۱۰۰۰ یا ۴ در ۱۰۰۰)، کاغذهای چسبی و یا حشره کش های برقی استفاده می کنند.

۴: نماتد

نماتد ها جانوران بسیار ریز کرمی شکل و اکثرا در حدود ا میلی مترهستند و برای دیدن آنها باید از میکروسکوپ استفاده کرد. نماتد های آسیب رسان به قارچ خوراکی با نیش زدن به میسیلیوم ها و مکیدن مواد داخلی آنها به محتویات داخل آنها آسیب رسانده و رشد آنها را متوقف می نماید.به همراه آلودگی های باکتریایی ایجاد شده؛ باعث بالا رفتن خسارت می شود. آلودگی و خسارت ناشی از نماتدها با توجه به فساد ایجاد شده سبب ایجاد بوی نا مطبوع در سالن های پرورش قارچ
می گردد.
نماتد دم فنری (Sprinted):
باعث لک شدن قارچ و لزج و سیاه شدن خاک پوششی می شوند.
با استفاده از فرمالین ۲۰ درصد و دمای بالای ۲۵ درجه سانتی گراد در مرحله پاستوریزاسیون خاک پوششی استفاده می کنند.

۵: کنه

تفاوت کنه ها با حشرات بدون بال بودن ، ۲ قسمتی بودن و وجود یک جفت پای اضافی در آنهاست که حشرات دارای ۳ جفت پا و کنه ها دارای ۴ جفت پا هستند. کنه هایی که در سالن های پرورش قارچ فعالیت دارند ساپروفیت هستند؛ و از مراحل کمپوست سازی وارد سالن ها می شوند.
سم های اومایک، (نیسورون + نئورون) می توان استفاده کرد.

۶: بیماری های قارچ شامل:

بیماری های قارچی:
ورتیسیلیوم، مایکوگن، دنبلان، کپک تار عنکبوتی و انواع کپک ها.
بیماری های باکتریایی:
لکه قهوه ای باکتریایی
ویروسی:
ویروس X

۷: ورتیسیلیوم یا جوش خشک:

ایجاد لکه های قهوه ای روی سطح کلاهک به صورت نقاشی مایکوگن (حباب تر).
لکه های قهوه ای، آبکی و لزج هستند.

۸: مایکوگن:

برای مبارزه با مایکوگن از سم اختصاصی اسپاراگون ۱۵۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب استفاده می شود.

۹: کپک تار عنکبوتی:

معمولا از خاک پوششی غیر استریل ایجاد شده و سرانجام اطراف قارچ را فرا می گیرند؛ برای مبارزه از سم های کاربندازیم، بنومیل، فرمالین ۲۰ درصد استفاده میشود؛ و قبل از شیوع روی کلاهک از نمک استفاده می کنند.

۱۰: لکه قهوه ای باکتریایی:

زمانی که رطوبت روی سطح قارچی می ماند باعث بروز بیماری لکه قهوه ای می شود و علائم آن لکه های قهوه ای فرو رفته است. با ظهور بیماری ورتیسیلیوم ، دمای سالن را پائین می آوریم (حدود ۱۴ تا ۱۵ درجه سانتی گراد) و از قارچ کشهای کاربندازیم و بنومیل به صورت ۱۵۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب استفاده می کنند.

۱۱: دنبلان:

شکل قارچ به صورت دنبلان در می آید که این بیماری در اثر رعایت نکردن بهداشت سالن بوجود می آید.

۱۲: ویروس X:

بیماری است که در ایران شایع نیست اما طی تحقیقات انجام شده محل ایجاد آن روی قفسه های چوبی دیده شده است.

۱۳: بیماری کاپرینوس:

در اثر وجود آمونیاک بالای کمپوست ایجاد می شود.

۱۴: راه های کنترل و پیشگیری آفات قارچ دکمه ای :

ضد عفونی سالن های کشت پس از برداشت تا دوره کشت بعدی با بخار ۷۰-۷۲ درجه سانتیگراد به مدت ۱۲ ساعت
نصب توری های بسیار ریز
ضد عفونی کف سالن و راهرو های منتهی به سالن کشت با فرمالین ۲ درصد
جمع آوری قارچ های آلوده قبل از پاره شدن پرده ویل به منظور جلوگیری از انتشار اسپور های آلوده
تعبیه کف پوش های آغشته به مواد ضد عفونیکننده در طول مسیر رفت و آمد کارگران

منابع


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.