Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi
Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi

نکاتی در مورد برداشت آلو

زمان چیدن آلو را دقیق بدانید تا از خوردن این میوه‌ی خوش‌مزه لذت ببرید.

اگر شما آن‌قدر خوش‌­شانس بوده‌­اید که یک درخت آلو در حیاط خانه‌­ی خود پرورش دهید، مطمئنا نمی­‌خواهید که میوه­‌های خوش‌مزه­‌ی آن به‌هدر برود. بنابراین امکان دارد که سوالاتی در مورد برداشت میوه­‌های آلو به ویژه در زمینه‌­ی چگونگی چیدن و زمان برداشت آن‌ها، برای‌تان پیش بی‌آید.

چه زمانی برای چیدن میوه‌­های آلو مناسب است؟

درخت آلو، درختی پرثمر است که محصول آن در هر سال حدود هشت تا دوازده پک (peck) است بنابراین آگاهی داشتن از زمان برداشت محصولات این درختان، بسیار مهم است. امتحان کردن میزان سفتی و طعم میوه­‌های آلو، مطمئن‌ترین راه برای تشخیص زمان مناسب برداشت محصول است. زمانی‌که میوه‌­های آلو را لمس می‌­کنید باید نرم و طعم آن‌ها شیرین و آب‌دار باشد. خوشبختانه، از آن‌جایی‌که شما حتما در زندگی­‌تان یک آلوی رسیده مصرف کرده‌­اید، پس می‌­توانید از این تجربه به‌عنوان شاخصی برای برداشت میوه­‌های آلو استفاده کنید.

رنگ میوه‌­های آلو نیز می‌­تواند شاخصی برای برداشت محصولات در زمان رسیدگی آن‌ها به‌شمار بی‌آید. زمانی‌که آلوها رسیده می‌­شوند، میوه رنگ اصلی خود را پیدا می‌­کند. از آ‌نجایی‌که گونه­های متفاوتی از درختان آلو وجود دارد، بنابراین باید از انواع درختان کاشته شده در باغ خود آگاه باشید و تشخیص دهید که برداشت محصول کدام درخت باید زودتر اتفاق بی‌افتد. به‌طور مثال، رنگ انواعی از درختان آلو مانند ‘Stanley’و ‘Damson’و ‘Mount Royal’از سبز به سبز -آبی سپس در زمان رسیدگی به‌سرعت به آبی تیره یا بنفش تغییر می­‌کند. دیگر نمونه‌­های درخت آلو زمانی رسیده اند که رنگ پوست میوه از زرد به قرمز تغییر می‌­کند. هم‌چنین در بعضی از گونه‌­ها، در زمان رسیدگی میوه، پوست آلو تقریبا پودری مانند می­‌شود.

چگونه آلوها را بچینیم؟

بعضی از انواع آلوها مانند آلوهای ژاپنی، چند روز قبل از رسیدگی کامل، برداشت می­‌شوند و به‌منظور رسیدگی کامل، آن‌ها را در محیطی سرد و خشک قرار می­‌دهند. میزان رسیدگی آلوها بدون شک از روی پوست آن‌ها قابل تشخیص خواهد بود اما آلوها باید تا حدی سفت نیز باشند. آلوهای اروپایی درست در زمانی‌که میوه شروع به نرم شدن می­‌کند و رنگ زمینه‌­ی آن ظاهری زرد به‌خود می­‌گیرد، برای چیده شدن آماده هستند.

کار برداشت برخی از درختان آلو که زود بالغ می­‌شوند، به‌دلیل آن‌که همه­‌ی میوه­‌ها در یک زمان واحد رسیده نمی‌­شوند، چندین هفته طول خواهد کشید. میوه‌­ی انواع دیگر درختان آلو، معمولا در یک زمان رسیده می­‌شوند که در این­‌صورت کار برداشت آن‌ها در یک مرحله صورت می‌­گیرد.

اگر به درست کردن آلوی خشک علاقه دارید، اجازه دهید که آلوها تا زمان رسیدگی کامل بر روی درخت بمانند و بعد از آن به‌طور طبیعی از روی درخت بی‌افتند. آن‌ها را از روی زمین جمع کنید و در برابر آفتاب پخش کنید تا به‌صورت طبیعی خشک شوند (اما به‌خاطر داشته باشید که ممکن است موجودات دیگر نیز در این زمان از آلوهای شما استفاده کنند!) و یا آلوها را در یک دستگاه خشک کن و یا فر با دمای 79 درجه سانتی‌گراد به مدت ده ساعت یا بیشتر، خشک کنید.

برای سرعت بخشیدن به رسیده شدن آلوها در داخل خانه، آن‌ها را در دمای بین 15 تا 26 درجه سانتی‌گراد نگه‌داری کنید. دماهای کمتر یا بیشتر از این مقدار ممکن است باعث ایجاد خرابی­هایی مانند خشکی، قهوه‌ای رنگ شدن و بی‌مزگی در درون میوه می‌شود. این فقط مربوط به زمانی است که می‌­خواهید میو‌ه‌­ها به‌سرعت به مرحله‌­ی رسیدگی برسند. برای ذخیر‌ه‌­سازی­‌های طولانی مدت، میوه­‌ها باید در دمای صفر درجه ی سانتی­‌گراد نگه‌داری شوند که بدین طریق می­‌توان آن‌ها را برای دو هفته نگه‌داری کرد.

به‌منظور چیدن آلوهای رسیده، به آرامی میوه را بگیرید و شاخه­‌ی آن‌را بپیچانید. هنگامی‌که آلو از درخت چیده شد، زمان آن است که تصمیم بگیرید چه غذایی با آن درست کنید و یا حتی اگر این کار را انجام ندهید، هم‌چنان هیچ چیز خوش‌مزه‌­تر از یک آلوی رسیده و آب‌دار نیست!

مترجم: لیلا لباسچی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.