Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi
Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi

تاریخچه انار

 انار (Punica granatum) گیاهی از خانواده Punicaceae است که هم به خاطر میوه آن و هم به صورت زینتی کشت می شود. نام Pomegranate از نام لاتین Malum granatum که به معنی سیب دانه دار است گرفته شده است.

رومی ها ابتدا این درخت را Malum punicum می نامیدند ولی بعدها به Punicum granatum تغییر یافت. در نهایت لینه آن را Punica granatum نامید. در شرق نزدیک (ایران و ترکیه)، در آسیای مرکزی (افغانستان و کشورهای نزدیک آن) و در هند این میوه به طور معمول انار نامیده می شود.

انار بومی ایران و احتمالا برخی از مناطق حاشیه ای آن می باشد.  برخی معتقدند که انار در منطقه قفقاز، به خصوص در نواحی شمال شرقی ترکیه و جنوب دریای خزر اهلی شده است. انارهای وحشی امروزه در آسیای مرکزی از ایران و ترکمنستان تا شمال هند کشت می شوند. واویلوف (Vavilov) بیان کرده است که ایران و نواحی اطراف آن منشا انارهای امروزی است.

در بسیاری از فرهنگ ها انار به عنوان یک میوه افسانه ای برای بشر مطرح بوده است. در افسانه های یونانی به عنوان نماد ازدواج پایدار مطرح است. این میوه در برخی نقاشی های معروف اروپایی نیز دیده می شود 

در افسانه های پارسی آمده که اسفندیار با خوردن یک میوه انار شکست ناپذیر گردید. در آیین یهودیت، تعداد بذرهای داخل یک میوه انار 613 عدد است هر یک برای یکی از 613 فرمان کتاب مقدس. در آیین بودا، از انار به عنوان یکی از سه میوه پر برکت نام برده می شود. در هنر سرامیک چینی، انار نماد باروری، فراوانی، آینده پر برکت و فرزندان زیاد و نیکو می باشد

در مسیحیت نیز، میوه انار نماد باروری است. در اسلام، قرآن از میوه انار به عنوان یک میوه بهشتی یاد می کند.از انار در تورات 23 مرتبه و در قرآن سه مرتبه یاد شده است  در حالیکه در انجیل نامی از آن برده نشده است.

به نظر می رسد که انار جزء اولین گونه هایی است که اهلی شده اند. فرآیند اهلی کردن انار طی هزاران سال توسط انسان های اولیه انجام شده است، این موضوع سبب شده است که اصلاح کنندگان درختان میوه در صد سال اخیر کار زیادی روی انار انجام ندهد.

این درخت به طور گسترده در اسپانیا کشت می شده و از آنجا در دهه 1700 میلادی توسط مبلغان مذهبی به مکزیک و کالیفرنیا برده شده است. توانایی درخت انار برای سازگاری با انواع شرایط آب و هوایی سبب گسترش این درخت به صورت وحشی از اروپا تا دامنه های هیمالیا شده است. باغات تجاری انار امروزه در کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی کشت می شود.

در قاره امریکا این درخت بیشتر در ایالات متحده و شیلی کشت می شود. باغات جدید انار امروزه در آفریقای جنوبی، استرالیا، آرژانتین و برزیل احداث شده اند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.