Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi
Agriculture in Iran

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi

منابع خوراکی ویتامین D را بشناسید!


برای دریافت ویتامین دی از چه منابعی می توانیم کمک بگیریم دریافت این ویتامین چگونه میسر خواهد بود چه نوع خوراکی هایی به ما در این زمینه کمک می کنند.

ویتامین D

برای دریافت ویتامین D از چه منابعی می توانیم کمک بگیریم دریافت این ویتامین چگونه میسر خواهد بود چه نوع خوراکی هایی به ما در این زمینه کمک می کنند.خسرونیا متخصص داخلی در رابطه با 12 منبع غنی از سرشار از ویتامین D اظهار کرد: منابعی که در چربی مخلوطند ، تخم مرغ، گوشت، شیر، گوشت ماهی ، بعضی از سبزیجات، و خود بدن انسان ویتامین D تولید می کنند.


وی عنوان کرد: برای کسب ویتامین D قرار گرفتن روزانه در معرض نور خورشید می توان به طور طبیعی این ویتامین را برای بدن ذخیره کرد .وی اظهار کرد: شیر یکی دیگر از منابع غنی ویتامین D بوده که  استفاده آن روزانه به مقدار 300 سی سی معادل یک لیوان بزرگ می تواند این ماده غنی را برای بدن تامین کند.


خسرونیا در ادامه افزود:   استفاده از تخم مرغ هم روزانه دو عدد می تواند در تامین این ویتامین موثر و بدن را بی نیاز کند.
وی عنوان کرد: مصرف 200 گرم گوشت در برنامه غذایی اشخاص نیز می تواند این ویتامین را در بدن تامین کند.


خسرونیا در پایان خاطر نشان کرد: اگر هر فرد بتواند با یک برنامه غذایی مدون ویتامین های مورد نیاز بدن از جمله ویتامین Dرا تامین کند دیگر نیازی نیست که از قرص ها و داروها برای تامین این ویتامین استفاده شود.


در پایان باید اشاره کرد کمبود ویتامین D  می تواند موجب پوکی استخوان و خستگی مفرط در افراد شود به طوری که فرد قادر به انجام کارهای روزمره نبوده و احساس خستگی می کند.

بهترین راه درمان گرمازدگی در فصل تابستان

بهترین راه درمان گرمازدگی در فصل تابستان

معاون درمان دانشگاه شهید بهشتی گفت: دوغ و شربت آبلیموی خنک، بهترین راه درمان گرمازدگی در فصل تابستان بوده و ترجیحا بهتر است خانگی و دست ساز باشد. دکتر امام هادی ‌با بیان این که گرمازدگی یک اصطلاح کلی است...

معاون درمان دانشگاه شهید بهشتی گفت: دوغ و شربت آبلیموی خنک، بهترین راه درمان گرمازدگی در فصل تابستان بوده و ترجیحا بهتر است خانگی و دست ساز باشد. 
دکتر امام هادی ‌با بیان این که گرمازدگی یک اصطلاح کلی است و بهتر است به جای آن صدمه حرارتی را عنوان کرد، گفت: زمانی که بدن در معرض حرارت قرار گرفته و دچار آسیب می‌شود، عملا در اثر گرما فرد دچار گرمازدگی شده یا این که به فرسودگی گرمایی مبتلا می‌شود که علائم این دو با هم متفاوت است. 
وی درباره گرمازدگی توضیح داد: زمانی که بدن قادر به دفع حرارت اضافی نباشد، در نتیجه حرارت در بدن باقی مانده و بدن شروع به داغ کردن می‌کند، این افراد دچار تب شدیدی ‌شده و درجه حرارت آنها به ۴۲ درجه هم می‌رسد. 
دکتر امام هادی در ادامه افزود: افراد گرمازده پوست بدن و زبانشان خشک است و دچار قرمزی و برافروختگی می‌شوند. معمولا افراد پیر و یا افرادی که دچار صدمه مغزی شده‌اند به خصوص در حجاج مسن این عارضه مشاهده می‌شود. 
وی تصریح کرد: افرادی که در گرمای شدید فعالیت می‌کنند، دچار گرمازدگی می‌شوند به ویژه نوزادانی که دچار سرما خوردگی شده‌اند و تب مختصری دارند. گاهی مادران به علت این که سرما خوردگی کودک تشدید نشود، او را در زیر پتو قرار می‌دهند که این امر سبب تداوم تب شده و نوزاد دچار گرمازدگی می‌شود. امام هادی با بیان این که کودکانی که دچار گرمازدگی شده‌اند، باید پاشویه شوند، اظهار کرد: هنگامی که کودکی دچار تب شدید می‌شود باید بلافاصله شکم و پشت نوزاد را با آب ولرم شستشو داد و نباید برخلاف تصور غلط مردم از الکل استفاده کرد. 
وی یادآور شد: فردی که در معرض گرمای شدید عرق می‌کند آب زیادی از بدنش را از دست می‌دهد و به علت تبخیر و ادرار زیاد نمک بدنش کاهش یافته و دچار فرسودگی گرمایی می‌شود. 
امام هادی با بیان این که فرسودگی گرمایی باعث مرطوب شدن و عرق کردن پوست بدن فرد می‌شود، اذعان داشت: بدن این افراد اصلا داغ نیست و فشار خون پایین و نبض کندی دارند، تشنه نیستند و گفته می‌شود تنظیم آب و الکترولیت‌های بدنشان به هم خورده است که در صورت عدم رسیدگی به بیمار احتمال مرگ آنها بالاست. 
وی درباره فرد گرمازده توصیه کرد: برخلاف فرسودگی گرمایی، فرد گرمازده بسیار تشنه و بدن داغی دارد و باید به سرعت خنک شود، تشنگی بیمار با مایعات خنک به مرور رفع می‌شود ولی مهمتر از همه خنک کردن بدن فرد بیمار است که با مصرف آب بیشتر، فرد دچار فرسودگی گرمایی می‌شود.
معاون درمان دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که فرسودگی گرمایی در فرد هیچ علایم قرمزی و داغی بدن ایجاد نمی‌کند، ‌خاطرنشان کرد: دادن آب و خنک کردن فرد هیچ تاثیری در روند بهبودی بیمار ندارد و هرچه سریع تر باید به پزشک مراجعه کند. تنها راه درمان تزریق سرم است. 
وی خاطرنشان کرد: اولین اقدام برای بهبود فرد گرمازده، قرار گرفتن بیمار در محیط خنک و در سایه و نیز شست و شوی او با آب ولرم است.

آموزش کاشت هندوانه در خانه و مزرعه

هندوانه

هندوانه یکی از سبزیجات میوه ای آبدار و شیرین است که در میان مناطق مختلف جهان طرفداران زیادی دارد. هندوانه از زمان های قدیم کشت می شده است. بعضی از محققین مرکز اصلی و محل پیدایش هندوانه را آفریقا و بعضی هندوانه را بومی هندوستان می دانند. هندوانه گیاهی یکساله و علفی است. ساقه های هندوانه خزنده و طویل است و گل های نر و ماده روی یک بوته قرار دارند و همیشه تعداد گل های نر بیشتر از گل های ماده است. هندوانه دارای انواع مختلفی است که از نظر شکل، اندازه، رنگ پوست، رنگ گوشت و اندازه بذر و همچنین طعم و مزه با هم تفاوت دارند.
آموزش کاشت هندوانه
شرایط آب و هوایی برای کاشت هندوانه
گیاه هندوانه بیش از خربزه به آفتاب و تابستان طولانی تر نیاز دارد.هندوانه برای رشد و نمو به فصلی با گرمای طولانی نیاز دارد و نسبت به سرما و یخبندان حساس است. بذر هندوانه در دمای 15 تا 20 درجه سانتی گراد جوانه می زند و در آب و هوای گرم و مرطوب هم رشد می کند. ولی در آب و هوای گرم و مرطوب خطر ابتلا به بیماری های قارچی بیشتر است بنابراین باید به این مساله توجه بیشتری داشت.
خاک مناسب برای رشد هندوانه
بهترین خاک برای کاشت هندوانه زمین شنی رسی است زیرا در این خاک ها می توان محصول زودرس تولید کرد. البته خاک باید از نظر مواد آلی غنی باشد. PH مناسب برای رشد هندوانه 5 تا 8/6 است. از نظر کود، علاوه بر کود حیوانی برای انواع پر محصول مانند چارلستون گری، کود شیمیایی نیز به مقدار 100 تا 120 کیلوگرم ازت خالص، 80 تا 100 کیلوگرم در هکتار اسیدفسفریک و 100 تا 150 کیلوگرم در هکتار پتاس توصیه می شود.
کاشت هندوانه در خانه
هندوانه باید از اواسط فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت کاشته شود. کاشت هندوانه به صورت جوی و پشته ای صورت می گیرد. به این صورت که پشته ها را با فاصله 70 تا 120 سانتی متر از یکدیگر و فاصله بوته ها از هم را 50 تا 80 سانتی متر در نظر می گیرند. برای کاشت ابتدا بذرها را به مدت 24 ساعت خیس کرده و سپس در گودال هایی به عمق 3 تا 4 سانتی متر به تعداد 2 تا 3 بذر قرار می دهند. بعد از آن که بذرها سبز شدند و بوته ها 4 تا 6 برگی شدند، قوی ترین بوته را نگه داشته و بقیه را قطع می کنند. حذف علف های هرز و دادن کود از عوامل مهم برای به ثمر رسیدن بهتر گیاه می باشد.
کاشت هندوانه در مزرعه
کشت هنوانه در سطح وسیع به دو صورت کشت آبی و کشت دیمی انجام می شود . باید توجه داشت از آن جا که هندوانه برای رشد به تابستان گرم نیاز دارد، در مناطقی که دارای تابستان کوتاه و معتدل می باشند، 3 یا 4 هفته قبل از شروع فصل گرم، بذر را زیر پلاستیک یا در گلخانه می کارند و یا می توان از انواع هندوانه زودرس در این مناطق استفاده کرد.
بذرکاری هندوانه آبی : بذر هندوانه را 24 ساعت قبل از کاشت خیس کرده و روی پشته ها به فاصله 20 تا 25 سانتی متر و در گودال هایی به عمق 3 تا 5 سانتی متر می کارند. در هر گودال 2 یا 3 بذر کاشته و روی گودال ها را با ماسه می پوشانند.
بذرکاری هندوانه دیم: بذر هندوانه را 24 ساعت قبل از کاشت خیسانده و روی ردیف هایی به فاصله 5/2 تا 3 متر روی پشته ها به فاصله 75 تا 100 سانتی متر در گودال هایی به عمق 5 تا 8 سانتی متر می کارند. سپس روی آن ها را با خاک نرم می پوشانند.
گاهی برای مقاومت در برابر بیماری ها، از پیوند گیاهچه هندوانه بر روی کدو استفاده می شود.
برداشت هندوانه
هندوانه باید در مرحله رسیدگی کامل برداشت شود زیرا میوه فقط در مرحله رسیده کامل، به حداکثر شیرینی و مرغوبیت می رسد.

اگر این مطلب مفید است، شاید یکی از دوستان شما
نیز به آن احتیاج داشته باشد. آن را به اشتراک بگذارید.