مواد موجود در ۱۰۰ گرم توت
- توت میوهای پرخاصیت و البته پرکالری است.
- یکصد گرم توت که تقریبا معادل یک فنجان است حاوی ۶۱ کالری انرژی است.
- هر فنجان توت حاوی ۹/۰ گرم پروتئین است. البته باید توجه داشت که پروتئین توت، پروتئین گیاهی است.
- این حجم توت ۱/۱ گرم چربی دارد و حاوی ۱۶ میلیگرم کلسیم است.
- میزان کلسیم توت قابل توجه است.
- یکصد گرم توت همچنین حاوی ۸/۰ میلیگرم آهن،
- ۲۸۰ واحد بینالمللی ویتامین A
- ۰۲/۰ میلیگرم ویتامین B1
- ۰۶/۰ میلیگرم ویتامین B2
- ۱/۱میلیگرم ویتامین B3
- و ۱۶ میلیگرم ویتامین c است.
- توت همچنین حاوی مقادیر بالایی آب، فیبر، تانن و منیزیم است.
- هر ۱۰۰گرم توت خشک ۳۶۰ کالری انرژی تولید میکند.
خواص درمانی توت
توت شیرین طبع گرم و مرطوب دارد.
پیشگیری از سرطان
توت ها منبع خوبی از فیتونوترینتی توانا به نام رزوراترول(resveratrol) هستند که در انگور نیز یافت می شوند. محققان معتقد هستند که با کمک این ماده ی غذایی گیاهی می توانند هم از بروز سرطان ها پیشگیری کنند و هم این که با سرطان ها بجنگند.
افزایش طول عمر
توت ها به دلیل وجود رزوراترول می توانند موجب افزایش طول عمر افراد شوند. در مطالعات متعددی نشان داده شده است که رزوراترول موجود در توت ها موجب افزایش طول عمر موش ها شده است.
تصفیه ی خون
در طب چینی، توت ها به عنوان یک عامل تصفیه ی خون در نظر گرفته می شوند، به این معنا که خون را تمیز کرده، تولید آن را افزایش داده و به طور کلی موجب تقویت کل سیستم خونی می شود.
تقویت کلیه ها
در طب چینی این عقیده وجود دارد که توت سفید موجب تقویت عملکرد کلیه ها می شود.
مفید برای معده و کبد
- یکی دیگر از باورهای موجود در طب چینی این است که توت سفید به طور موثری می تواند کبد را پاک و تمیز کند.
- خوردن توت سفید برای زخم معده نیز مفید است.
درمان یبوست
- توت به علت دارا بودن مقادیر بالای فیبر در درمان یبوست موثر است.
فواید توت سفید برای مو
- در خیلی از کشورها از توت ها برای درمان و علاج سفید و یا خاکستری شدن زودرس موها استفاده می شود.
مصرف توت در دیابت
- قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد. به همین علت به آنها توصیه میشود به جای قند، چای را با توت خشک بخورند.
آنتی اکسیدان قوی
- این میوه خوشمزه دارای آنتیاکسیدانی به نام آنتوسیانید است. آنتیاکسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد که یکی از آنها کاهش میزان کلسترول بد خون و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
- نقش دیگر آنتیاکسیدانها پیشگیری از سرطان است، به همین دلیل مصرف توت برای پیشگیری از سرطان توصیه میشود.
- توت سفید حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل ملین خوبی است.
- توت در سهل کردن جریان ادرار نیز نقش دارد.
فواید توت در کاهش وزن
- مصرف این میوه وزن را کاهش میدهد. طبق یافتههای پژوهشگران فیبرهای نامحلول موجود در توت کالری جذب شده در بدن را کاسته و موجب کاهش وزن میشود.
موثر در درمان کم خونی
- توت حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین c و آهن است، از این رو مصرف آن برای کسانی که کمخونی دارند توصیه میشود.
منبع غنی ویتامین B
- توت به علت داشتن انواع ویتامینهای گروه B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب و هیجان موثر است.
منبع ویتامین A
- ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخنها و تقویت چشم میشود.
فواید توت برای کودکان و سالمندان
- به خاطر داشتن کلسیم و فسفر در توت خشک برای لثه کودکان مفید است و تأمین کننده انرژی برای سالمندان است.
موثر در درمان سرفه و آسم
- برگ و میوه توت برای رفع سرفه مفید می باشد
- برگ و میوه توت برای کسانی که آسم دارند مفید می باشد.
مصرف توت در اسید اوریک بالا
- کسانی که اسید اوریک یا اوره دارند بهتر است به جای قند از توت خشک استفاده کنند.
مصرف توت در بارداری و شیردهی:
- مصرف انواع توت در بارداری ممکن است منجر به بروز حساسیت در جنین شود. لذا مصرف توت خشک در بارداری هیچ منعی نداشته و فواید بسیاری دارد.
- همچنین مصرف توت در شیردهی باعث افزایش شیر مادر میشود.
چای برگ درخت توت
- در چین، با برگ درخت توت سفید چای تهیه کرده و معتقدند که این چای به افراد کمک می کند تا بهتر ببینند و بهتر بشنوند.
- همچنین دم کرده برگ درخت توت خون را خنک میکند و التهاب را فرو مینشاند
- برگ درخت توت صاف کننده خون و خونساز می باشد
- کسانی که رماتیسم دارند از چای برگ درخت توت برگ و میوه توت استفاده نمایید.
بهترین زمان مصرف توت
- بهترین زمان مصرف توت قبل از غذا و با معده خالی است.به طور کلی بهترین موقع خوردن توت، صبح ناشتا و یا عصر در فاصله غذای ظهر و شام است که زود هضم می شود و مواد غذایی آن بهتر جذب بدن می شود.
- معمولا اگر روی غذاهای سنگین مخصوصا گوشتی، آن را بخورند هضم آن مشکل می شود و تولیدنفخ در شکم و روده ها می کند.
مضرات توت :
- کسانی که گرم مزاج هستند از خوردن توت خودداری کنند. (بنا به گفته ابوعلی سینا) در صورتی که میخواهند بخورند بهتر است بعد از یک ساعت یا ۲ ساعت کمی سکنجبین بنوشند.
- در هنگام حاملگی از مصرف انواع توت خودداری کنید زیرا ممکن است ایجاد حساسیت کند.
- زیاده روی در مصرف توت منجر به دل درد و اسهال میشود.