Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi

Agriculture in Iran

Engineer hussein Tahmasebi

کاشت سبزیجات بدون خاک (هیدروپونیک)

این نوع کاشت چند سالی میشه که تو کشور ما متداول شده و برای مناطقی که خاک مرغوب وجود نداره خیلی روش مناسبیه یا برای خانمهائی که مایل هستند سبزیجات را بدون خاک بکارند که احتیاج به ضدعفونی کردن اونها نباشه .

مواد لازم :

پرلیت

کوکو پیت

گلدان

بذر سبزیجات

پرلیت : یک نوع سنگ آتشفشانی هست که با دمای ۱۴۰۰ درجه فارنهایت حرارت می بینه و به این شکل در میاد خیلی سبکه و قدرت نگه داشتن آب را داره همه سایزش در بازار وجود داره از کوچک مثل ماسه تا بزرگ اندازه نخود در عکس می بینید که رنگش سفیده .

کوکوپیت : پوسته اطراف نارگیل هست که مثل پوشال میمونه اونها را خرد می کنند و حرارت بالائی میدن و فشرده می کنند که برای کاشت گیاهان استفاده میشه قدرت نگهداری رطوبت را داره و ریشه گیاه به راحتی میتونه هوای لازم را داشته باشه .

برای اینکه احتیاجی به ضدعفونی سبزیجات بعد از عمل اومدن نباشه باید هر دو اینها را از جاهائی مطمئن بخریم که آلوده نباشند و بسته بندی درستی داشته باشن.اکثر گل فروشی های بزرگ و مکانهائی که گل و گیاه پرورش میدن این دو را میشه بدست آورد.

میتونیم فقط از پرلیت به تنهائی یا کوکوپیت به تنهائی استفاده کنیم همه مراحل درست مثل همین هست که توضیح میدم.

من از پرلیت در اندازه متوسط  و کوکوپیت نصف نصف استفاده کردم و مخلوطشون کردم باید مواظب باشید که گلدان شما کفش حتما حفره برای خروج آب داشته باشه .این مخلوط را در گلدان میریزیم .

 روی اون را با یک لایه حدودا دو میلی (بیشتر هم شد عیب نداره) پرلیت ریز که مثل ماسه میمونه می پوشونیم .اگر پرلیت ریز گیر نیاوردید پرلیت درشت را تو دست فشار بدین به راحتی خرد و پودر مانند میشه .این کار برای این هست که بذرهای ما گم نشن بخصوص برای مواقعی که فقط از پرلیت استفاده می کنیم این کار اهمیت زیادی داره . 

بذر دلخواه را روی اون می پاشیم من اینجا از ریحان سبز و گشنیز و جعفری استفاده کردم .بعد دوباره با همون پرلیت ریز روی بذرها را می پوشونیم بیشتر از چند میل نباشه . 

 روی گلدان را یک تکه گونی تمیز یا تنظیف یا پارچه با بافت درشت میندازیم درست اندازه درون گلدان باید کاملا روی پرلیت بچسبه بعد با آب پاش یا با دستمون آب روی اون میریزیم تا از کف گلدان بیاد بیرون .این گلدان ها را تا وقتی که بذرها جوانه نزدن میشه در جای کم نور یا بی نور هم نگه داشت ولی بعد از جوانه زدن بذرها حتما باید نور لازم داشته باشه بخصوص ریحان که احتیاج به آفتاب داره .

تا قبل از رشد جوانه ها مرتب باید این گونی خیس باشه و خشک نشه چون خشکی اون باعث خشکی بذرها میشه و دیگه رشد نمی کنند .بعد از رشد جوانه ها گونی را بر میداریم و مثل بقیه گلدانهای که تو منزل نگهداری میشه آبیاری میشن .بهتره که با آبپاش این کار انجام بشه تا رشد کامل .

هر پنج روز یک بار کود کامل فراموش نشه.

 ریحان سبز

 

وقتی کمی بلندتر شدن تمام برگهای جوان سرشاخه ها را جدا کنید این کار باعث میشه که شاخه های فرعی بزنه و حسابی پرپشت بشه .


نظرات 5 + ارسال نظر
حمیرا چهارشنبه 8 دی 1395 ساعت 11:12

ممنون ازت مهندس

نیلو چهارشنبه 8 دی 1395 ساعت 11:11

تشکر ازت حسین جان

لیلا چهارشنبه 8 دی 1395 ساعت 11:10

عالی بود مهندس جان

اکبر چهارشنبه 8 دی 1395 ساعت 11:10

تشکر مهندس حسین طهماسبی

مجید چهارشنبه 8 دی 1395 ساعت 11:10

عالی بود مهندس

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.