Engineer hussein Tahmasebi
Engineer hussein Tahmasebi
این پروژه نیز مانند کاشت پیاز در منزل بسیار ساده است. برای این منظور از قسمت تحتانی کرفس که معمولا بدون استفاده باقی مانده و دور انداخته می شود، استفاده می کنیم.
دقت کنید قسمت تحتانی کرفس فاقد هرگونه گل و لای باشد، لذا آن را کاملا تمیز کرده و در یک ظرف کوچک حاوی کمی آب ولرم قرار دهید، بطوریکه ساقه کرفس رو به بالا باشد. بهتر است ظرف را در محلی آفتابگیر قرار دهید. دقت کنید در این مرحله ظرف شما خالی از آب نماند.
مدت قرارگیری کرفس در آب حداقل یک هفته خواهد بود. در طول این مدت برگ های ظریف زرد رنگ اولیه ی میانی، شروع به رشد کرده، ضخیم تر شده و رنگ آنها به سبز تیره تغییر خواهد کرد. در صورتیکه ساقه های کناری در این مدت خشک و جمع می شود. رشد برگ های میانی آرام و کند انجام می گیرد ولی کاملا محسوس خواهد بود.
پس از گذشت مدت تقریبی 5 الی 7 روز اولیه، ظرفی را برای کاشت ساقه کرفس در نظر بگیرید. تا حدی ظرف را با خاک مناسب پر کنید که پس از قرار دادن ساقه کرفس در آن و پوشاندن روی ساقه با باقیمانده ی خاک، فقط نوک برگ های رشد کرده کمی از خاک بیرون بماند (مانند تصویر زیر).
پس از کاشت، گیاه را آبیاری نمایید. پس از گذشت یک هفته از کاشت، بخوبی رشد برگ های سبز کرفس را مشاهده خواهید کرد. دقت شود گیاه کاشته شده به موقع آبیاری شود و در محلی آفتابگیر قرار داده شود.
نکات مهم:
- در طی مدت زمان قرارگیری ساقه کرفس در ظرف آب، یک روز در میان، آب ظرف را تعویض و تجدید نمایید. همچنین از اسپری آب برای آب فشانی برگ های میانی رو به رشد استفاده نمایید.
- پس از کاشت کرفس در ظرف حاوی خاک مناسب، در آبیاری آن کوشا باشید.
پس از گذشت چند هفته، برگ های کرفس کاملا رشد کرده، ساقه ها کلفت شده و گیاه شکل ظاهری کرفس را به خود می گیرد. مجددا انتخاب محلی آفتابگیر و آبیاری مداوم گیاه را به شما یادآور می شویم.
گیاه کرفس شما پس از گذشت 3 الی 4 هفته از کاشت آن در خاک، از نظر رشد و شکل ظاهری مطابق تصاویر خواهد بود.
تصویر زیر گیاه را پس از گذشت 5 ماه از کاشت در محیط منزل و در همان ظرف نشان می دهد.
در این مرحله شما قادر به برش دادن ساقه ها و استفاده از گیاه کرفس تان خواهید بود. پس از برش ساقه ها، با ادامه دادن به آبیاری و نگهداری از گیاه، مجددا برگ ها و ساقه های جدید شروع به رشد خواهند کرد.
همانطور که در تصاویر زیر می بینید، ظرف کاشت گیاه چیزی نمی باشد جز یک قوطی کنسرو مواد غذایی که تخلیه و تمیز شده و در زیر آن چند سوراخ برای خروج آب اضافی تعبیه شده است.
ته ظرف را می توانید کمی مالچ ریخته و روی آن را با خاک مناسب کاشت پر کنید. از در قوطی کنسرو برای قرار دادن در زیر قوطی و جلوگیری از خروج آب اضافی ناشی از آبیاری استفاده نمایید.
سلام ممنون که این اطاعات مفیدت در اختیار ما دوستان قرار میدید
تشکر آقا حسین
سلام ممنهون ازتون مهندس حسین