ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
رییس بخش آب و خاک مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین گفت: مناسبترین گیاهان برای تهیه کود سبز از خانواده " لگومینز" یا "بقولات" هستند. مهندس محسن سلسپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: گیاهانی مانند ماشک، خللر، باقلا و غیره از خانواده بقولات هستند.
وی اظهار داشت: خشک بودن اقلیم کشور، کشتهای پیدرپی، عملیات خاکورزی غلط و عدم استفاده از پسماندهای گیاهی باعث شده تا خاک کشور با کمبود شدید مواد آلی روبه رو شود به طوری که در بسیاری از خاکهای کشور درصد مواد آلی به کمتر از نیم درصد کاهش یافته است.
در شرایط معمولی، میزان مواد آلی خاک به دو درصد میرسد.
به گفته وی مواد آلی به دلیل اثرات سازندهای که در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک دارند از ارکان اصلی باروری خاک شناخته شدهاند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین با بیان اینکه روشهای مختلفی برای افزایش ماده آلی خاک پیشنهاد شد افزود: از جمله آنها اضافه کردن انواع کودهای حیوانی، زیرخاک کردن بقایای گیاهی و کشت کود سبز است.
وی در خصوص نحوه تهیه کودهای سبز توضیح داد: کودهای سبز در واقع گیاهانی هستند که در مقطع زمانی معین در خاک کشت میشوند و پس از مدتی با عملیات شخم به زیر خاک برده میشوند.
سلسپور اظهار داشت: گیاهانی که برای تهیه کود سبز مورد استفاده قرار میگیرند باید دارای رشد سریع بوده، به آب کمی نیاز داشته باشند و مواد آلی زیادی تولید کنند ضمن آنکه نسبت کربن به ازت آن نیز پایین باشد.
به گفته وی همچنین دارا بودن شاخ و برگ و حجم سبز (بیوس) نیز از اولویتهای گیاه برای تهیه کود سبز است.
رییس بخش آب و خاک مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین با تاکید بر کشاورزی پایدار گفت: افزایش مواد آلی خاک از اجزای اصلی کشاورزی پایدار میباشد و در صورت تحقق نیافتن این مهم، کشاورزی پایدار و پایداری تولید معنای خود را از دست میدهد که در این راستا افزایش ماده آلی خاک از اهداف مهم پایداری تولید است.